Dragi prieteni, 

Haideti sa oferim copiilor o vara cu amintiri de neuitat in frumoasa noastra Romanie!

Scoala Junimea Romana din Montreal se bucura de sprijinul Guvernului Romaniei, mai precis beneficiem pe timpul verii de tabere gratuite in Romania (in serii de cate 7 zile). 

2 tabere gratuite in perioada 9 iulie – 13 august 2018

Anul acesta sunt doua tabere ce ne sunt oferite, in perioada 9 iulie – 13 august 2018 inclusiv, iar gratuitatile sunt asigurate datorita colaborarii intre Ministerul Romanilor de Pretutindeni si Ministerul Tineretului si Sportului:

1. La mare, la Sulina, intre Delta Dunarii si Marea Neagra (se face plaja, se organizeaza incursiuni in Delta+interactiune cu alti conationali din diaspora). Pentru a ajunge in aceasta tabara, se trece Dunarea cu catamaranul la Tulcea.

2. La munte, la Oglinzi, in judetul Neamt (mai precis in spatele Cetatii Neamtului, langa o padure seculara plina de istorie; se fac drumetii si alte activitati pentru a profita la maxim de aerul ozonat de munte+interactiune cu alti conationali din diaspora)

Nota! Datile exacte pentru tabere ne vor fi oferite dupa ce trimitem lista cu inscrieri la Minister.

Transportul spre Romania – e asigurat de parinti

  • Transportul cu avionul spre Romania si deplasarea la Bucuresti trebuie asigurate de catre parinti. Nu este grup organizat de scoala. Fiecare e liber sa se deplaseze cand si cum doreste.
  • Plecarea spre tabara se face cu autocarul, din Bucuresti (de obicei de langa Televiziunea Romana). Autocarul, cazarea si toate conditiile optime (mancare, grup sanitar in camera, apa calda permanent, etc) sunt asigurate in mod gratuit pentru copii si profesori insotitori.
  • Plecarile se fac in fiecare luni si grupul se intoarce in fiecare duminica. 

Ecourile din anii anteriori sunt foarte bune. Junimistii care au beneficiat de acest program au avut ocazia sa lege prietenii frumoase cu colegi din diaspora romaneasca aflata in tarile de pe continentul european. Am avut si participanti din Basarabia, deci totul este posibil de organizat.

Inscrierile la tabara – cat mai repede posibil

Din cauza faptului ca locurile sunt limitate, este necesar sa trimitem listele pentru mare si pentru munte cat mai urgent, pentru a ocupa locurile ce acum s-au anuntat. Va rugam sa ne semnalati inscrierea/inscrierile dvs. cat mai repede posibil, dandu-ne astfel sansa de a ne organiza din timp, ca si in alti ani.

Va rugam sa ne semnalati la adresa secretariatului: contact@junimearomana.com cine este interesat si ce alegeti, marea sau muntele.

Criterii de admisibilitate:

  • Varsta copiilor: 7 ani+, dar pot fi si mai mici daca sunt insotiti de un parinte. Sunt invitati sa se inscrie toti doritorii, fie ca sunt sau nu membri ai scolii Junimea Romana.

Scrieti-ne :

-Nume si prenume :

-Varsta si clasa/ocupatia :

-Perioade solicitata (Trebuie sa se incadreze in perioadele de mai sus! Plecarile se fac in fiecare luni si grupul se intoarce in fiecare duminica) 

Optiune 1 :

Optiune 2 :

-Scurta prezentare (cum sunteti implicati la Junimea, hobby-uri, ce va motiveaza sa participati la tabara dedicata diasporei romanesti) :

Asteptam cu mult drag sa va inscrieti; in functie de precizarile dvs. vom organiza seriile pentru munte si mare! Tinem strans legatura si va vom informa pe masura ce vom concluziona listele. 

Numai bine va dorim,

Otilia Tunaru si inimosul colectiv Junimea