Loading Evenimente

Va invitam la seria de evenimente dedicate Zilei Culturii Nationale!

Dor de Eminescu, editia a VIII-a. Concert de melodii populare din diverse zone ale tarii, moment poetic, spectacol de teatru, vernisajul expozitiei La trecutu-ti mare, mare viitor! Data de 15 ianuarie reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si ganditorul, Mihai Eminescu (1850-1889).

Ne face o mare placere sa va anuntam ca, in plus de medalionul artistic oferit de catre elevii scolii, avem onoarea sa colaboram cu trupa de teatru de la Biserica Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Montreal. Amplul eveniment va reprezenta un moment de mare sensibilitate si de inalta tinuta artistica.

Veti simti farmecul dureros de dulce al emotiei poetice si vibratia muzicala gratie micilor artisti, de la grupa de prescolari pana la adolescenti. Desenele din cadrul expozitiei vor completa magia si inocenta din « lumea ce gandea in basme si vorbea in poezii ».

Veniti sa traim intensitatea artistica alaturi de copii, sa partajam bucuria de a sarbatori impreuna ziua culturii ancestrale romanesti si ziua poetului-nepereche! Spectatorii sunt invitati sa se exprime, recitand sau prin opinii referitoare la tezaurul cultural romanesc si lirica eminesciana.

 

IN PROGRAM:
* Cantece si poezii eminesciene, prezentate de elevii scolii Junimea Romana

Sara pe deal
Ce te legeni
Somnoroase pasarele
Pe langa plopii fara sot
O cununa-i tara

* Luceafarul – dramatizarea poemului (Hypérion/Luceafarul: Alexandru Tutuianu; Catalina: Veronica Mieila; Catalin: Emil Cotrigasanu; Demiurgul: Viorel-Sorin Loga; Povestitorul: Marian Costache)

* Expozitie de pictura si arta „La trecutu-ti mare, mare viitor!

Va invitam sa imbracati port national sau sa aveti simboluri nationale romanesti.
Intrare GRATUITA
Parcare GRATUITA

Sala Auditorium

Data de 15 ianuarie a fost legiferata din 2011 drept Ziua Culturii Nationale.