Bine ati venit la cursul de educatie morala si religioasa!

Cursul îsi propune:

 • sa transmitã copiilor elemente de baza ale credintei crestin-ortodoxelegate direct de existenta de zi cu zi a fiecãruia.
 • sã-i ajute sã–si contureze în mod constient identitatea:
  1. spiritualã (în Cine cred eu?)
  2. socialã (cãrui neam apatin eu ?)
  3. personalã (cine sunt eu?)
 • sã ofere elevilor elementele necesare afirmãrii identitãtii lor în fata celor cu care intrã în contact
 • sã le propunã un comportament în concordantã cu Modelul prezentat.

Cu alte cuvinte, asimilând cunostintele necesare, elevii vor fi capabili:

 • a constientiza si argumenta apartenenta lor religioasã
 • a afirma identitatea lor etnicã în raport cu celelalte neamuri
 • a fi în acord cu educatia care stã la temelia unei familii române cu principii morale sãnãtoase

Un alt obiectiv este pregãtirea pentru Olimpiada de religie organizatã de Arhiepiscopia Ortodoxã Românã a celor douã Americi, la care participa copii de origine românã de pe întreg continentul american.

Materialul didactic utilizat este extras din manuale scolare, cãrti de povesti si poezii, CD-uri, DVD-uri cu aceastã temã.

Metoda de prezentare este interactivã, dirijatã sau liberã, cu lãmuriri de terminologie si cu aspecte din viata crestinã, pornind de la Model cãtre viata de zi cu zi.

Temele abordate în sesiunea de toamnã vor fi axate pe intelegerea credintei în Dumnezeu, crearea lumii spirituale si a celei pamantesti, crearea primilor oameni, Nasterea Maicii Domnului, Sfântul Nicolae, Nasterea Mântuitorului si pe relatia actualã a fiecãruia cu cele prezentate.

Profesor: Carmen Popa (experientã canadianã de 10 ani, atât cu copii de origine românã cât si cu cei de alte nationalitati, în sistemul de învãtãmânt canadian). Certificat în teologie ortodoxã si Certificat în psihoeducatie incluse în Bacalaureat multidisciplinar (Université de Montréal)

CONSULTANTA PSIHO-SOCIALA CRESTINA

Bazele acestui proiect au ca referintã îndrumãrile Departamentului de Educatie Religioasã pentru Adulti din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele douã Americi.

Obiectiv general: Integrarea în societatea de adoptie într-o manierã armonioasã, pãstrând si utilizând identitatea valorilor crestine, culturale, etnice, sau, altfel spus, transferându-le de la personal la general, de la specificitate la universalitate.

Obiective specifice (in functie de problemã, care poate fi legatã de):

 • adaptare la noua societate;
 • momente importante (nastere, botez, cãsãtorie, separare, deces)
 • situatii de stress, nemultumiri, nelinisti, suferinte, griji, deprimare, etc.
 • identitatea personalã, socialã si spiritualã în context canadian

Prezentãm si recomandãm o manierã psiho-socialã crestinã de abordare, precum si o orientare spre resursele profesionale, specializate.

Consultanta se acordã la cerere, dupã ultimul curs, de cãtre d-na prof. Carmen Popa Vlad – Bacalaureat multidisciplinar (psihoeducatie, teologie ortodoxã, arte si stiinte) obtinut la Universitatea din Montréal.

Inscrieti-va !

Va asteptam cu drag !

Pentru informatii suplimentare, contactati-ne:

E-mail : contact@junimearomana.com
Tel : 514-884-6530
Facebook

Inscrieti-va !

DESCRIERE CURSURI

Scoala Junimea Romana din Montreal pe Facebook

Hommage aux enseignants et aux professionnels qui œuvrent dans le milieu de l’éducation à l’école Jeunesse Richesse! Ce sont des gens passionnés qui s’emploient quotidiennement à relever le défi de concrétiser l'innovation dans le domaine de la réussite éducative.
Un très grand MERCI à chaque membre de l’équipe Jeunesse Richesse !
🌹🌹🌹
Photo prise lors du Gala Méritas 2017 à l'école Jeunesse Richesse.
Crédit photo: Sorin Grigorescu
www.jeunesserichesse.com
...

View on Facebook

Chers partenaires, nous vous adressons nos plus sincères remerciements pour votre soutien à l’École Jeunesse Richesse! Grâce à vous, le Gala Méritas 2017 et toutes nos activités encourageront les jeunes vers la persévérance scolaire et vers la performance. Soutenus par des adultes, les petits deviendront des grands champions, plus intelligents et plus courageux!

Félicitations à tous les jeunes gagnants des concours et à nos partenaires du Gala Meritas:
Liliana Gaina
Mihaela Drosu
Magda Popeanu
Anuca Dragan
Petru Cotnareanu
Serban Tismanariu
Gelu Baciu
P.S. Ioan Casian de Vicina
Daniel Constantin Manolescu - Agora Latina Magna
Maxim Impex
Carrefour Multisports Laval
Neofeelm
Atelier Némésis
Sorin Grigorescu
Fleuriste Bella Camelia

Nous préparons l’année scolaire prochaine, restons en contact afin d’offrir aux jeunes des expériences éducatives enrichissantes et variées par le biais des activités récréatives, sportives, culturelles, sociales ou pédagogiques.

De nombreux projets et activités de tous genres alimentent notre calendrier hebdomadaire. Nous sommes toujours à la recherche des partenaires qui pourront nous apporter un soutien précieux afin d’engager les jeunes sur le chemin de la persévérance scolaire, de la passion, de la réussite.

Sur notre site vous trouverez les photos du Gala:
www.junimearomana.com
www.jeunesserichesse.com
...

View on Facebook